XCM & XCP 2017

 

XCM & XCP Utrka -Uvat Vitar 2017

 

Za prošlogodišnje “hvatanje vjetra”, natjecatelji su imali samo riječi hvale. Neki od njih proglasili su ovu utrku na Braču jednom od najbolje organiziranih i najljepših utrka koje su vozili. Tome su osim same utrke i atraktivne staze na kojoj je učestvovalo stotinjak natjecatelja u nekoliko kategorija, svakako pridonijeli i brojni organizirani popratni sadržaji poput expo zone, predstavljanje najboljih vozača te zajednička večera uz najfinije morske delicije za sve natjecatelje i njihovu pratnju.

Dovoljno razloga da se organizatori, Biciklistički klub Spalatum  u suradnji s TZO Sutivan, Općinom Sutivan i Biciklističkim klubom Grma i Biciklističkim savezom Splitsko-dalmatinske županije, prihvate organizacije i ove godine, sa još više žara i još više kilometara. Tako ćete ove godine imati priliku propedalirati više od 100km kroz Sutivan, Supetar, Nerežišća, Postira i Milnu, a za sve to biti i nagrađeni vrijednim bodovima za prestižna biciklistička natjecanja u Hrvatskoj i svijetu. Stoga si u svojim kalendarima svakako zabilježite vikend 19.-21.5. jer tada svi putevi vode na Brač, točnije u Sutivan!

Start i cilj je u Sutivanu!

Ovo malo, pitomo i kao u bajci uspavano naselje zajedno sa svojim žiteljima neizmjerno se raduje svakom svome gostu i doživljava ga kao iskrenog prijatelja. Tu nema gužve, brzine i buke, te ćete imati priliku okusiti stvarni, autentični okus, miris i kolorit Dalmacije, njene kuhinje i idiličnog lokalnog života. Prirodna ljubaznost, gostoljubivost i stoljetna marljivost stanovništva učinili su od ovog mjesta oazu mira i spokoja. Pa dobrodošli!

Podijeli