BRAČ – VJETROVITO!

 

Prošle godine nažalost nismo mogli ići. No po pričama onih koji su imali priliku “vatati vitar” na Braču, zaključili smo da se ova utrka i cijeli event oko nje ove godine definitivno ne propušta!   

Brač smo na biciklu imali prilike upoznati u više navrata. Kroz dvodnevnu pustolovku predstavilo nam se mirisno otočko i trnovito raslinje, neprežaljeni Vanka Regule format utrki dočarao nam je tvrdoću bračkog kamena pod gumama, dok smo kao pratioci Daniela Lacka i njegovog WELCOME projekta penjući se na Vidovu goru beskrajno uživali u toplini sunca, vizurama otoka, kamenim kućicama usput i pogledu na ama baš sve oko nas.

Stoga nas ni najmanje nije iznenadilo što su neki prošlogodišnji natjecatelji ovu utrku proglasili jednom od najljepših i najbolje organiziranih utrka. Tome je osim prirodnih ljepota otoka i atraktivne trase utrke definitivno pridonio i angažman organizatora, biciklističkog kluba Spalatum u suradnji s općinom Sutivan, turističkom zajednicom općine Sutivan, biciklističkim klubom Grma i biciklističkim savezom Splitsko-dalmatinske županije. Potaknuti prošlogodišnjim pozitivnim reakcijama, ove su se godine svi skupa prihvatili organizacije s još više poleta i pripremili nam više od 100 kilometara čiste uživancije. Tako ćemo ove godine imati priliku voziti trasom od 103km, usput proći kroz Sutivan, Supetar, Nerežišća, Postira i Milnu i uz to osvojiti i bodove za prestižna biciklistička natjecanja u Hrvatskoj i svijetu.

Start je u Sutivanu…

Ako ste zaboravili koji ono vikend u svibnju niste slobodni za ništa drugo osim za nastup na atraktivnoj XCM utrci, ponavljamo, 19.- 21.5.! Taj vikend svi putevi vode na Brač, točnije u Sutivan! Tko nikad nije bio u Sutivanu, neka se pripremi na jedno malo, pitomo i uspavano naselje koje vas nestrpljivo iščekuje kao da se poznajete već godinama. U njemu ćete barem na dva dana imati priliku odahnuti od gradske vreve i ubrzanog ritma, te okusiti autentične okuse i mirise Dalmacije.

…u Sutivanu je i cilj… a u cilju Giant!

Osim same utrke i atraktivne staze organizator je pripremio i bogate popratne sadržaje poput expo zone u kojoj vas s nestrpljenjem očekuje i Giant Hrvatska koji je prepoznao atraktivnost i kvalitetu ovog eventa od njegovih začetaka te se tada započeta suradnja uspješno nastavlja i dalje. Kao glavni pokrovitelj ove utrke, Giant je osigurao i bogati nagradni fond za natjecatelje. U svom izložbenom prostoru na preko 30m2 na raspolaganju će vam biti njihovo stručno osoblje od kojeg ćete moći saznati sve o Giant biciklima i ostalim proizvodima, a svi zainteresirani imat će priliku testirati i neki od preko 15 Giant performance modela bicikala.

Satnica utrke:

 

Petak, 19.05.2016.

• 12 – doček sudaca i pregled staze

• 17-20h – doček i smještaj sudionika utrke i gostiju – prijavni centar: TZO Sutivan

• 18-20h – prijave, preuzimanje startnih paketa i akreditacija ispred TZO Sutivan

• 18h-20h – upoznavanje staze i probna vožnja

• 15-19h – prezentacija DUCATI energia s.p.a.. proizvoda uze mogućnost testiranja FreeDuck4 električnog četverocikla i FreeDuck2 električnog bicikla

• 15-19h – prezentacija GIANT bicikala i ostalog programa

• 15-19h prezentacija proizvoda i programa Scott bicikli

• 15-19h prezentacija u organizaciji MediLab i gostovanje g. Šimunka

• 20h – predstavljanje zvijezda utrke

• 20h – Race DJ party na rivi za sve sudionike i goste

 

Subota 20.05.2017.

• 7:30-9h – doček i smještaj sudionika utrke i gostiju – prijavni centar: TZO Sutivan

• 7:30h – 9h prijave, preuzimanje startnih brojeva – ispred TZ Sutivan

• 9h – sastanak vođa ekipa, prozivanje natjecatelja i priprema  za start (Narodna knjižnica Sutivan)

• 9:30h – start XCM utrke Uvati vitar po stazama ( Epic, Master, Amater)

• 11-15h – prigodni program uz DJ-a , ulazak natjecatelja u cilj uz Dukat Fit osiguran za sve sudionike, prezentacije sponzora utrke uz PIK roštiljadu za sve sudionike utrke

• 15:30h – proglašenje pobjednika

• 20h – besplatna večera za sponzore, organizatore i natjecatelje uz pratnju (1+1) u restoranu Modrulj // najbolji brački specijaliteti u organizaciji stivanskih ugostitelja i TZO Sutivan: carpaccio od sipe, salata od hobotnice, pašteta od tune, pašteta od boba, crni rižot, teleći rižot, bračka janjetina, plava riba, salata, hroštule i fritule

• 21.30h – after race party u Modrulju za sudionike i posjetitelje uz Ljetno kino

 

Nedjelja 21.05.2016.

• 10-11:00h – kids MTB competition “Park is mine” u organizaciji Aldura sport – adventure travel; proglašenje Kids Race pobjednika i fotografiranje s pobjednicima XCM utrke (sva djeca dobiti će zahvalnice za sudjelovanje, prva mjesta u svih 12 kategorija pehare, prva tri mjesta svih 12 kategorija prigodne nagrade GIANT HRVATSKA)

Podijeli