DOJMOVI UVATI VITAR 2017

 

Kako je bilo na UVATI VITAR 2017

Utrka koja je već po najavama obećavala puno, ispunila je sve što smo od nje očekivali .., izazovnu stazu s daškom Mediterana, te pregršt zanimljivih događanja. Tako je “Uvati Vitar” iako najmlađi od tri XC maratona u hrvatskom kupu s UCI kategorijom, u samo dvije godine održavanja postao omiljen među sudionicima i gostima.

I kompletna redakcija Bikera uz još čak 240 natjecatelja pojavila se u subotu na startu utrke koja se vozila u 3 dužine, Epic (103 km), Master (37 km) i Amater (21 km). Svakako najznačajnija bila je ona najduža sa čak 103 kilometra i ukupnim usponom od 2365 metara, a kako se bodovala i za svjetske UCI bodove, privukla je i natjecatelje iz susjednih zemalja.  Najizazovnija trasa startala je s rive u Sutivanu, a u 103 km dužine provozala je natjecatelje kroz srce otoka Brača, sve do najviše točke otoka Vidove gore iznad Bola. U toj kategoriji, slavila je bosanska profesionalka Lejla Tanović iz grčkog SMF Teama, a u muškoj kategoriji Boštjan Hribovšek iz slovenskog Calcita.

S 5 minuta razmaka iza Epica, startale su i kategorije na 37 i 21 km koje su, iako kraće, sasvim lijepo uspjele dočarati sve gušte bicikliranja po otoku Braču. Od kratkih, ubojitih uspona, makadama s pogledom na more, vožnje kroz maslinike, downhilla po rasutom kamenju. Sve to obasjano već itekako moćnim suncem, pošpricano mirisima Mediterana, te prozračeno vjetrićem iz naziva utrke s početka priče…

Ova je utrka i brojnim popratnim događanjima u cilju uspjela zadržati šušur sve do navečer. Tome je svakako pridonio odabir lokacije na samoj rivi, ugodna muzika, blizina kafića, osigurana hrana za sve sudionike, kao i expo zona u kojoj ste mogli razgledati ponudu Giant i Scott bicikala, i provozati se na njihovim testnim modelima.

Navečer, cijela se priča preselila u klub Modrulj, gdje je organizator besplatnim morskim delicijama osiguranim za sve natjecatelje još jednom pokazao što je vrhunski domaćin. S obzirom da se utrka održava na otoku do kojeg i nije baš tako brzo i jeftino doći, brojka sudionika najbolji je pokazatelj da je organizator, TZO Sutivan uz BK Grma i BK Spalatum, odradio dobru stvar i mogu biti lijepi primjer svima kako i van sezone napraviti dobre turističke rezultate, jer se u Sutivanu cijelog vikenda tražio krevet više.

 

U nedjeljno jutro, dok su subotnji natjecatelji čilali na rivi uz kavu, u parku u Sutivanu održano je i nekoliko dječjih utrka u organizaciji Aldura sporta. Tako je cijeli vikend sa svojim događanjima, uspio ponuditi nešto za sve koji znaju održavati ravnotežu na dva kotača.

 

 

Podijeli